7 Mart 2009 Cumartesi

7. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

Teması "Beden" olarak belirlenen 7. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 9 Mart - 12 Nisan 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında 4 ilde 15 ülkeden 45 film film severlere sunuluyor. Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 9-15 Mart 2009'da İstanbul'da, Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Modern salonlarında, ardından 20-21 Mart'ta Manisa, 5-6 Nisan'da Urfa ve 11-12 Nisan'da Trabzon'da olacak.

Tema bölümünde kadın bedenini mülkiyet, siyaset, şiddet ve savaş alanı yapanlara; yasaklar, yasalar, ayıplar, utançlar, tacizler, dayaklarla zapt edenlere çuvaldızı bol filmler yer alıyor. Bunun yanında kadınların da bedenlerini bu düzene ve diyet, güzellik, estetik sektörlerine yer yer teslim ettikleri gerçeğini de es geçmeyen bol iğneli filmler var.
Kadınların Sineması bölümünde, emekleri, tarihleri, siyasette, sinema setlerinde var olma mücadeleleri, zorunlu ya da gönüllü deneyimleri, aradıkları, düşleri yani kadınların kamerasından kadınlar, başkaları, kadınların dünyası ve dünyaya bakışını yansıtan filmler yer alıyor.
Film gösterimlerinin yanı sıra dört ilde de yapılacak "Kadın Bedeninin Seyri: Sinema, Beden, Cinsiyetçilik" paneli, film okuma atölyesi ve yönetmenlerle söyleşilerin de olacağı festival, 2008 Türkiye Sineması Cinsiyetçilik Ödülleri / 1. Altın Bamya'ya da ev sahibeliği yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics