24 Mart 2009 Salı

King’in palyaçosu yine korkutacak

Roman uyarlamaları sinema dünyası için vazgeçilmez olmaya devam ediyor. Korku ve gerilim romanları ustası Stephen King’in kaleminden çıkanlar bir kez daha film oluyor. Pek çok romanı ve hikâyesi sinemalaştırılan yazarın, bu kez de ünlü romanı It/O beyazperdeye taşınıyor.
Ünlü romanda çocukları en büyük korkularıyla yüzleşmeye zorlayan ve onlara korkulu anlar yaşatan palyaço Pennywise ile çocukların yıllar sonra onunla savaşabilmek için bir araya gelmeleri konu edilmişti. 1986 yılında yazılmış olan O, 1990 yılında mini televizyon dizisi olarak ekranlara gelmiş ve yoğun ilgi görmüştü.
Warner Bros Stüdyoları tarafından çekilecek olan filmi beyazperdeye uyarlamak için senaryo yazarı Dave Kajganich ile anlaşıldı. Nicole Kidman’ın rol aldığı The Invasion adlı gerilim filminin senaryosuna da imza atan Kajganich, King’in ünlü Hayvan Mezarlığı/Pet Semetary romanını da yeniden uyarlamaya hazırlanıyor. Hayvan Mezarlığı ilk kez 1989 yılında sinemaya uyarlanmış, gördüğü yoğun ilgi üzerine devam filmleri de çekilmişti.
King imzalı O, ilk yayımlandığında çok satanlar arasına girmişti. Kitapta, kendilerine “Kaybedenler” adını vermiş bir grup çocuğun “O”nunla savaşıp hayatta kalmaya çalışmaları ve yaratığın yaklaşık 30 yıl sonra dönüp artık yetişkin olan “Kaybedenler”e yeniden musallat oluşu tüyler ürpertici bir şekilde kaleme alınmıştı. Mini dizide Harry Anderson, Dennis Christopher, Richard Masur, Annette O’Toole rol almıştı. Çocukların korkulu rüyası olan ürkünç palyaçoyu ise Tim Curry canlandırmıştı. Radio Times dergisi okuyucuları mini diziyi tüm zamanların en ürkütücü televizyon programı olarak seçmişti. Öykünün orijinali 1958 ve 1985 yıllarında geçse de, eserin beyazperde versiyonunun günümüzde geçmesine karar verilmiş.
Stephen King, her zaman eserleri beyazperdeye en çok uyarlanan yazarlar arasında yer aldı. Ünlü yazarın Yeşil Yol/Green Mile, Esaretin Bedeli/Shawshank Redemption, Cinnet/The Shining, Sis/The Mist ve Carrie gibi eserleri pek çok kez sinemalaştırılmış ve kimi sinemaseverleri ürkütürken kimi de duygulandırmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics