26 Nisan 2009 Pazar

Yılın genç ressamı İpek Kurşuncu

rh+sanart Dergisi tarafından düzenlenen geleneksel Yılın Genç Ressamı yarışması sonuçlandı. 1984 doğumlu İpek Kurşuncu, bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmanın birincisi seçildi.
Yarışma, iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Birinci aşamada; Mustafa Ata, Adnan Çoker, Balkan Naci İslimyeli ve Komet'ten oluşan jüri üyelerinin seçimiyle finale kalan 12 sanatçının 36 parçadan oluşan eseri, bir ay boyunca Tevfik İhtiyar Sanat Galerisi'nde sergilendi. Sergiyi gezen 25 binin üzerinde sanatsever de oy kullanarak sürece dâhil oldu. Jürinin de değerlendirmesiyle en çok puanı alan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Kurşuncu birinci olurken; Seçil Erel ve Emre Tan da özel ödüle layık görüldü.

İpek Kurşuncu 1984 İstanbul doğumlu.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü mezunu.
Sanat görüşünü “Görüp de anlatamadıklarımın, hissedip de kelimelere dökemediklerimin formlara, renklere bürünüp vücut bulmasıdır benim için sanat, kelimelerin ve seslerin anlatmaya yetmediklerini beynimden çıkarıp atma yolumdur.” olarak özetliyor. Sanatım, yaşam biçimimi birebir yansıtan, ondan etkilenen ve onunla beslenen, değişen, gelişen, canlı bir yaşam formu gibidir diyen Kurşuncu, yaptığı seçimlerin, attığı adımların, kişiliğinin olumlu ve olumsuz özelliklerinin, dinlediklerinin, gördüklerinin ve okuduklarının, beyninin, kalbinin ve elinin süzgecinden geçerek yapıtlarını oluşturduğunu belirtiyor. Sembolizm, Pop Art, New Media Art gibi akımların yanı sıra, animasyon ve manga sanatından etkilenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics