2 Mayıs 2009 Cumartesi

Rıfat Ilgaz Anılıyor

7 Mayıs 1911 yılında Kastamonu’nun Cide ilçesinde dünyaya gelen Rıfat Ilgaz,Bahçeşehir Kolejleri tarafından düzenlenen –Çınar Yayınları’nın da katkı sunduğu- bir dizi etkinlikle anılacak…
Türkiye genelinde 17 okul kampüsü ile eğitim öğretim hizmeti sunan Bahçeşehir Kolejleri, ünlü edebiyatçı Kastamonu-Cideli Rıfat Ilgaz’ı doğum gününde anmak, şiirlerini, romanlarını ve öykülerini başta öğrenciler olmak üzere Türk halkına daha yakından tanıtmak amacıyla 7 Mayıs Perşembe günü Kastamonu Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde, Çınar Yayınları’nın da katkılarıyla Rıfat Ilgaz’ı Anma Günü düzenliyor. Kastamonu Bahçeşehir Koleji ev sahipliğinde ve Çınar Yayınları ile Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilecek etkinliklere edebiyata ilgi duyan herkes katılabilecek.
Rıfat Ilgaz’ı anma etkinlikleri kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik yaratıcı drama çalışmaları, yazarlarla söyleşi ve paneller gerçekleştirilecek. Etkinliklerin finalinde düzenlenecek törende ise Rıfat Ilgaz’ın hayatını anlatan bir barkovizyon gösterisi olacak. Cide Belediyesi Rıfat Ilgaz Çocuk Korosunun vereceği mini konserin ardından Kastamonu Bahçeşehir Koleji öğrencileri, Rıfat Ilgaz’ın yazdığı Hababam Sınıfı skeçini sahnede oynayacaklar.
Bu yıl ilk kez Bahçeşehir Kolejleri ilköğretim 7.sınıf öğrencileri arasında düzenlenen Rıfat Ilgaz Öykü Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Derece yapan öğrenciler, Kastamonu Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin evlerinde misafir edilecekler.8 Mayıs’ta da öğrenciler, Kastamonu ve Cide’deki kültürel ve tarihsel yerleri gezecekler. Rıfat Ilgaz’ın doğduğu Cide’de şu an müze haline getirilen evini ziyaret edecekler.
2010’da Rıfat Ilgaz Öykü Yarışması’nın ulusal çapta tüm Türkiye genelinde, 2011’de Rıfat Ilgaz’ın doğumunun 100.yıl dönümünde ise uluslararası düzeyde düzenlenmesi planlanıyor.

(7 MAYIS 2009)
11:00-12:30 Yaratıcı Drama Uygulamaları
Nilay Yılmaz-Yazar-Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Ali Kırkar-Eğitimci-Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi
13:30-14:30 Çocuk Yazarı Nilgün Ilgaz ile Söyleşi
15:00-16:00 Panel – Türkçemize sahip çıkalım!
Mavisel Yener-Yazar
17:30-19:00 Rıfat Ilgaz’ı Anma Töreni
Rıfat Ilgaz Barkovizyon Gösterimi
Cide Belediyesi Rıfat Ilgaz Çocuk Korosu
Hababam Sınıfı Skeçi-(Kastamonu Bahçeşehir Koleji öğrencileri)
Rıfat Ilgaz Öykü Yarışması Ödülleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics