16 Mart 2009 Pazartesi

Devrimci süper kahraman Süpermen’e karşı

Venezuela’da yaşayan Angel Parra ve kızı Joyce Parra, Süpermen ve Batman gibi “emperyalist” Amerikan süper kahramanlarına karşı, ülke tarihindeki önemli kişilerin oyuncaklarını üretmeye hazırlanıyor
Angel ve Joyce Parra, ülkenin bağımsızlık sembolleri olan devrimci önderler Simon Bolivar, Francisco de Miranda ile General Antonio Jose de Sucre gibi isimlerin de yer aldığı oyuncak projelerine, “Venezuela’nın Kahramanları” adını verdiler. Joyce Parra (26), “Amacımız zengin olmak değil, aileleri oyuncaklar alamayan çocuklara bunları edinme imkânı sağlamak” diye konuştu.
Ressam Angel Parra (58), kızıyla birlikte Çin’e gidip bir oyuncak üreticisiyle Francisco de Miranda oyuncağının örnek bir modeli için anlaşma yaptı. Joyce Parra, ürettikleri Miranda oyuncağını Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’e de gösterme şansı buldu. “Süper Kahraman Miranda”yı gören Chavez, “Bu Süpermen’e, Batman’e, Robin’e, zihinlerimizi zehirleyen ve bizi çocukluk dönemimizden bu yana emperyalizme hayran bırakan her şeye karşı bir savaş” diye konuştu. Chavez’den 20 farklı süper kahraman için mali destek bekleyen Parra ve kızının tasarladığı oyuncakların, yoksul çocuklara dağıtılacağı da belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics