18 Mart 2009 Çarşamba

Gazilerle Niyaziler'in öyküsü

Yazar Şenol Onay hiciv romanı Horgeneral'in ardından Gazilerle Niyaziler ile bir kez daha okuruyla buluşuyor. Biri şöhretli futbolcu diğeri kurmay yüzbaşı olan ikiz kardeşlerin inanılmaz serüvenlerini anlatıyor. Onay, Türkiye'nin gündeminden hiç düşmeyen terör ve futbol konularanı mizahi bir dille ele alıyor.
Kitap yazarı Şenol Onay'ın deyimiyle "üç buçuk günde yaşananları, gerçekler karşısında üç buçuk atanlara anlatmaya çalışan kahkaha makinesi bu kitap, argo edebiyata önemli katkılar sağlarken, gazilerle şehitlerin destanını yazıyor ve terörün mezarını kazıyor."
Kitap, Güncel Yayıncılık tarafından okura sunuluyor.
KARA HARP OKULU'NDAN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NE
Şenol Onay, 1965 Çorlu doğumlu olup, İstanbul’da başladığı ilkokulu Giresun’da bitirdikten sonra sırasıyla Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu Hukuk bölümüyle Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu.
Yüzbaşılığının üçüncü senesinden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri saflarından Türk Silahsız Kuvvetleri bünyesine geçerek dört yıl civarında profesyonel borsa yorumculuğu yapan aleminenserserimanyakvedallamayazarı, İMKB’nin tarihindeki en büyük düşüşü yaşadığı 2008 yılında, yerli yatırımcılara verginin kaldırıldığı 14 Kasım’dan bir gün öncesine kadar, borsa kazançlarından vergisini ödeyen belki tek Türk yatırımcıdır. Paramı borsadan, huzurumu yazmaktan kazanıyorum, diyen yazar, en büyük idealini 3K şeklinde (köpekle, kıyıda, kayıkla yaşamak) formülleştiriyor. Mesleğini soranlara, pezevenklik yapıyorum, demekten utanmayan; taparcasına sevdiği kuş beyinli oğlu, 15 Nisan 2005 doğumlu kanaryası Coni’ye her sene çiftleşmesi için güzel bir dişi bularak mesleğinin hakkını veren Şenol Onay, “En büyük risk, risk almamaktır; risk almak da hisse senedi almaktır, karekök almak değil,” diyerek, trendlere göre hareket edilmesi koşuluyla, zeki ve bilgili insanların Türkiye’de arkasını bir yerlere dayamadan başarılı olabilecekleri yegâne alan kabul ettiği borsayı herkese tavsiye ediyor. Spor manyağı yazar, bir gün arzuladığı diyete uygun yemeklerle beslenme imkanına kavuşursa, doping kullanmadan, kırklı yaşların ikinci diliminde bile mükemmel vücuda sahip olunabileceğini ispatlayacağına inanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics