9 Mart 2009 Pazartesi

Akbank 5.Kısa Film Festivali Üniversitelerde...

Akbank Sanat tarafından kısa film alanında geleneksel bir festival olma hedefiyle her yıl düzenlenen Akbank 5. Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri üniversitelerde gösteriliyor. Kısa film severlere renkli, keyifli bir festival ortamı yaşatmasının yanı sıra, genç sinemacılara da kendilerini kanıtlayabilme fırsatı veren, Akbank 5. Kısa Film Festivali'nin ödül alan filmleri, toplam 19 üniversitede gösterime sunulacak.
23 Mart – 27 Nisan 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek üniversiteler turunda gösterilecek filmler şöyle: “En iyi Kurmaca Film” ödülünü alan yönetmenliğini Fırat Mançuhan’ın yaptığı “Sapak”, “En İyi Belgesel Film” ödülünü alan yönetmenliğini Ali Canlar’ın yaptığı “Sinope’nin Yolculuğu”nun yanı sıra, kurmaca kategorisinde Dağhan Celayir’in "Tek Notalık Adam", adlı filmi ile belgesel kategorisinde ise Engin Yıldız’ın "Oyuncağımı İnekler Yemesin" filmleri programda yer alıyor. Ayrıca filmlerin gösterimi sonrasında Akbank 6. Kısa Film Festivali’nin başvuru formları öğrencilere dağıtılacak.
Filmlerin gösterileceği üniversiteler arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yer aldığı toplam 19 üniversiteyi kapsıyor.
Akbank Sanat tarafından, ülkemizdeki kısa film olgusunu geliştirmek için başladığı günden beri beş yıldır ara vermeden devam eden Kısa Film Festivali, geniş katılımı, farklı bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileri ile sinemaseverlerin keyifle takip ettikleri bir etkinlik olarak takvimlerde yerini aldı.

Gösterimleri Belli Olan Üniversiteler:
Sabancı Üniversitesi: 23 Mart 2009 - 19:00 - G-030 Sinema Salonu
Kadir Has Üniversitesi: 25 Mart 2009 - 12:30 - D-Blok Sinema Salonu
Galatasaray Üniversitesi: 27 Mart 2009 - 14:00 - Aydın Doğan Oditoryumu
Kültür Üniversitesi: 30 Mart 2009 - 13:00 - Önder Öztunalı Konferans Salonu
Yeditepe Üniversitesi: 31 Mart 2009 - 13:00 - İletişim Fakültesi Cep Sineması
Maltepe Üniversitesi: 1 Nisan 2009 - 14:00 - Mustafa Necati Konferans Salonu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics