9 Mart 2009 Pazartesi

Önemli İşler Dairesi

Türkiye’nin üç büyük istihbarat teşkilatından biri olan Emniyet İstihbarat Dairesi kapılarını ilk kez bir gazeteciye açtı ve adım adım büyüyen bu “gizli güç” kendini anlattı. Ve yine ilk kez hayati önem taşıyan pek çok
operasyonun arkasındaki bu gücün gelişme süreci bir araştırma kitabına konu oldu.
Cüneyt Özdemir’in özel röportajları ve ayrıntılı araştırmasıyla Türkiye gerçeklerine bambaşka bir açıdan bakacaksınız.
Derin devletin sahibinin el değiştirdiği sancılı günlerde Türkiye’de yavaş yavaş büyüyen yeni başrol oyuncusunu tanıyacaksınız.
6-7 Eylül Olaylarından Abdi İpekçi cinayetine, 1 Mayıs 1977 olaylarından Bahçelievler Katliamı’na, 9 Subay Olayı’ndan Ergenekon’a kadar Türkiye’yi sarsan pek çok olayın gün ışığına çıkmamış yönlerini istihbaratçılardan dinleyeceksiniz. Mafya dünyasını takip eden istihbaratçıların ilginç anılarını, JİTEM hakkında hiç bilmediğiniz gerçekleri, MİT ile Emniyet çekişmesinin perde arkasını, Dev-Sol’a karşı yürütülen operasyonların ayrıntılarını, istihbaratçıların başına gelen trajikomik olayları, Ergenekon’un geçmişteki uzantılarını ve kuşkusuz Emniyet içindeki Fethullah Gülen etkisini ayrıntılarıyla ilk kez okuyacaksınız.
Bir macera filmini aratmayan tamamı gerçek ve belgeli Türkiye gerçeklerini okuduğunuzda “ezberiniz bozulacak”.

Cüneyt Özdemir
1970 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra British Council bursuyla İngiltere'de multimedya üzerine çalışmalarda bulundu. “32. Gün” haber programı, Atv haber merkezinin ardından CNN Türk’te “beşN birK” adında günlük haber programı hazırlayıp sunmaya başladı. “Kız Kulesi Efsanesi”, “Meşin Yuvarlağın Türkiye Serüveni”, “Araba Sevdası, “Festival”, “Herkesin Babasının Anlatacak Bir Hikâyesi Var” adlı belgeselleri Türk televizyonlarında yayınlandı.
Yayınlanan kitapları: “Komutanın Şüpheli Ölümü (Eşref Bitlis Olayı)”, “Ruh Hali”, “Düşsesi”, “Ratingsiz Sohbetler”, “Kız Kulesi Efsanesi” (A. Atasoy ve Ö. Apace ile birlikte).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics