19 Nisan 2009 Pazar

Filiz ve Fikret Otyam Sergileri Çırağan`da

Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi 13 Nisan 2009’dan 12 Mayıs 2009’a kadar “Fikret Otyam Boyalarla 65 Yıl” ve “Filiz Otyam Dokumada 30 Yıl” sergilerine ev sahipliği yapacak.
Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi 13 Nisan 2009’dan 12 Mayıs 2009’a kadar “Fikret Otyam Boyalarla 65 Yıl” ve “Filiz Otyam Dokumada 30 Yıl” sergilerine ev sahipliği yapacak. Sergi, 13 Nisan Salı 19.30’da ünlü şair Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin’in “Şiir ve Müzik” adlı, gitar eşliğinde sunulan şiir dinletisiyle açılacak.
Otyamlar, iki yıllık ara sonrasında yeni çalışmalarını Toprak Sanat Galerisi işbirliğiyle Çırağan Sarayı’nda İstanbullu sanatseverlerinin karşısına çıkarıyorlar. “65 yıldır bana yaşama kıvancı yanı sıra hüzün de veren ve en iyi bildiğim öğelerin resimlerini yapıyorum. Bıkmadan, usanmadan,” diyen Otyam’ın son iki yıllık çalışmalarında hayvan ve insan yüzlerinin Fikret Otyam yorumunu göreceksiniz. Dokuma ve fotoğraf ustası iç mimar Filiz Otyam ise otuz yıldır çulfalık tezgâhında dokuduğu işlerine yeni bir boyut getiriyor. Doğrudan yapılmış dokumaların yanı sıra kimi dokumalarını da keçe yapımıyla karıştırıp yere serilebilecek veya tablo gibi duvara asılabilecek biçimde sunuyor bu ortak sergilerinde.
1926 doğumlu, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde “Hocaların hocası Çallı İbrahim”in öğretilerinden sonra Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi Yüksek Resim Bölümü’nden 1953’te mezun olan, gazetecilik ve editörlük de yapan Fikret Otyam resim çalışmalarını Cumhuriyet gazetesinden emekli olduktan sonra (1979) yoğun biçimde sürdürdü. İlk resim sergisini 1952’de açan sanatçı günümüze kadar yurt içi ve yurt dışında otuzun üzerinde sergi açtı ve resimleri birçok yurt dışı müzelerinde ve özel koleksiyonlarda yer almakta. Sanatçının UNESCO AIAP Türkiye Ulusal Komitesi Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Onur Belgesi’nden Gazeteciler Cemiyeti Basın Şeref Belgesi’ne pek çok ödül ve plaketi var.
Fikret Otyam ile 1977’de evlenen, Amerika`da iç mimarlık eğitimi görmüş Filiz Otyam ise sanatını dokumalar yaparak sürdürüyor. Otyam`ların ortak sergileri yurt dışında da Kuveyt, Kopenhag, Münih, Köln, Esslingen, Leverkusen, Bercsichgladbach şehirlerinde yer aldı.
“Filiz Otyam Boyalarla 65 Yıl” ve “Filiz Otyam Dokumada 30 Yıl” sergileri haftanın yedi günü yirmi dört saat boyunca Saray’ın ilk katındaki Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics