22 Nisan 2009 Çarşamba

OYUN YAZARLARI VE ÇEVİRMENLERİ DERNEĞİNDEN “OYUN YAZARLARIYLA BULUŞMA”

OYÇED-Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği, oyun yazarı olan üyelerinin sahnelenmemiş olan oyunlarını değerlendirmek, yönetmenlere, tiyatro yöneticilerine, eleştirmenlere ve genç yazarlara etkili bir biçimde tanıtmak amacıyla “OYÇED Okumu Tiyatrosu” kurdu. Tiyatro, her ayın son Pazartesi günü, OYÇED üyesi bir yazarın oyununu “Okuma Tiyatrosu” etkinliğinye tanıtmış olacak.
İlk olarak, 27 Nisan 2009’da, OYÇED Onur üyesi Yılmaz Onay’ın “Karagöz’ün Muamması” adlı oyunuyla başlanacak. Saat 20.00’de başlayacak olan etkinlik, aynı zamanda, yönetmen de olan Yılmaz Onay tarafından yönetiliyor. “Okuma Tiyatrosu” olarak sunulan oyunun üzerine bir de söyleşi düzenlenecek.
“Okuma Tiyatrosu” olarak sunulacak olan ikinci oyun genç yazar Mine Ölce’nin “Portakallı Ördek” oyunu. 25 Mayıs 2009/Pazartesi günü sunulacak olan oyunun yönetmeni ise, bir başka OYÇED üyesi olan, yazar, yönetmen, tasarımcı Kerem Kurdoğlu. Etkinlik saat 20.00’de gerçekleşecek.
OYÇED’in “Okuma Tiyatrosu” etkinlikleri Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde, ücretsiz olarak izleyici/dinleyiciye sunulacak.

Adres: :Gureba Hüseyin Ağa Mah. Vezir Çeşmesi Sok. No 3/A Fatih-İstanbul (Pertevniyal Lisesi Arkası)
E-mail: oyunyazarlarivecevirmenleri@yahoo.com
Tel: 05352380406, 05325072899

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics