19 Nisan 2009 Pazar

İtalyan yazardan "Atatürk" kitabı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında İtalyan yazar Prof. Dr. Fabio L. Grassi'nin kaleme aldığı "Atatürk" adlı kitap Türk-Amerikan Derneği'nde düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Geçen yıl Ağustos ayında İtalya'nın önemli yayın evlerinden Salerni tarafından çıkarılan ve 3.5 ay gibi kısa bir sürede 2. baskısını yapan kitabı hakkında bilgi veren Grassi, eserin 20 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu kaydetti.
Dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk hakkında ülkesinde bu kapsamda bir eser bulunmadığını anlatan Grassi, "İtalya'da yeni Türkiye'ye karşı ilgi azalmıştı. Son yıllarda tekrar artıyor. Türk-İtalyan ilişkilerinin geliştiği bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ile ilgili kitap olmaması eksiklikti. Ben de bu boşluğu doldurmak için bu eseri kaleme aldım" diye konuştu.
Kitabı propaganda amaçlı yazmadığını, beğenilen yönleri olduğu gibi beğenilmeyen taraflarının da bulunabileceğini kaydeden Grassi, saygıdeğer bir figür olan Atatürk'ün yıkılmakta olan Türkiye'yi saygıdeğer bir ülke haline getirdiğini söyledi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümünde İtalyanca öğretim üyesi olarak çalışan Grassi, "Bu, Türk tarihine saygı duyan ve duyuran bir kitaptır" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics