21 Nisan 2009 Salı

İstanbul Şiir Festivali başladı!

Uluslararası İstanbul Beyoğlu Şiir Festivali ŞİİRİSTANBUL başladı. 33 ülkeden 45 şairin konuk olduğu festivalle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Festival bu akşam Dolmabahçe Sarayı’ndaki açılış töreniyle başlıyor.
Bu yıl 21-26 Nisan tarihleri arasında dördüncü kez düzenlenen “Uluslararası İstanbul Beyoğlu Şiir Festivali ŞİİRİSTANBUL” Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği ile Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenliyor.
Festival, Uluslararası Yazarlar Birliği PEN Türkiye Merkezi ve Edebiyatçılar Derneği tarafından da destekleniyor.
Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen basın toplantısına ŞİİRİSTANBUL Festival Komitesi Başkanı Salih Zeki Tombak, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve şair Cüneyt Ayral konuşmacı olarak katıldılar. Festival için gelen şairler de basın toplantısında yer aldılar.
Salih Zeki Tombak, festivalin meydanlarda ve okullarda ‘şiir okumalarıyla’ yapılmasının önemine değinerek “Şiirin, dünya şiirinin İstanbul’la buluşması çok güzel. İstanbul’un mekanlarında bu şehirde yaşayanlarla dünya şiirinin bir araya gelmesi muhteşem. Şairler kendi dillerinden okuyacaklar şiirlerini. Ardından ise bu şiirlerin çevirileri dillendirilecek” dedi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, festival komitesiyle daha ilk görüşmelerinde “Şiirler mutlaka halkla buluşmalı. Bu nedenle sokaklarda, meydanlarda okunmalı” fikrini ortaya koyduklarını dile getirdi. Başkan Demircan “Beyoğlu farklı dil ve dinlerin bir arada yaşadığı kültürlerin buluştuğu bir yer. Burada bir Beyoğlu kültürü var. Festival dördüncü kez düzenleniyor. Şiirin duayenleri Beyoğlu’nda farklı alanlarda, meydanlarda, okullarda halkla buluşacak. Kasımpaşa’da Kızılay Meydanı’nda da üniversitelerde, ilköğretim okullarında da kilisede de bir hafta boyunca dünyanın şiirlerini halkla, şairin kendi sesinden duyacağız. Kültür sanat halk için olmalı, halkla bütünleşmeli. Uluslararası İstanbul Beyoğlu Şiir Festivali ŞİİRİSTANBUL bu nedenle değerli ve önemli” dedi.
Şair Cüneyt Ayral, Beyoğlu Belediyesi’ne teşekkür etti. Ayral “Dünya şiir için İstanbul’da. Bundan daha güzel ne olabilir ki? Şiir gibi bir şehirde dünyanın şairleri bir araya geliyor. Bu işe emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz” diye konuştu. Basın toplantısının ardından konuk şairlerle bir anı fotoğrafı çektirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics