19 Nisan 2009 Pazar

Kapanma sinyalleri veren sinemaya sponsor aranıyor

Hollywood sinemasından sıkılıp Avrupa ve Ortadoğu filmlerinin büyülü dünyasına girmek isteyenlerin uğrak yeri olan Beyoğlu Sineması ekonomik darboğazdan kurtulamadığı için kapanma aşamasına geldi
Sinemanın girişine “Beyoğlu Sineması kapanmak üzere. Sinemaya acele sponsor arıyoruz” şeklinde bir afiş asan Temel Kerimoğlu, sinemanın kapanma aşamasına gelmesinin nedenini insanların değişen alışkanlıklarına bağlıyor. Kerimoğlu, “İnsanlar artık evlerinde film izlemekten hoşlanıyor. Ekonomik şartlar nedeni ile kimse sinemaya gelmiyor” diyor.
Beyoğlu Sineması’nın bir nevi okul işlevi de gördüğünü anlatan Kerimoğlu, “Nuri Bilge Ceylan’ın, Zeki Demirkubuz’un filmlerini diğer sinemalar göstermezken önce biz gösterirdik. Buraya genç sinemacılar sinema okulu derdi” diyerek Beyoğlu Sineması’nın Türk sinemasına da önemli katkıları olduğunun altını çiziyor.
Avrupa Sineması Destek Fonu’nun Türkiye’den ilk üyesi olan Beyoğlu Sineması’nda bugün 12 kişinin gönüllü olarak çalıştığını ifade eden Kerimoğlu, seyircinin beğenisinin de sadece ticari filmlere yöneldiğine dikkat çekiyor. Alternatif filmleri gösteren sinemaların tek tek kapanma aşamasına geldiğini de vurgulayan Kerimoğlu, öğrencilerin gittiği Yeşilçam Sineması ve Emek Sineması’nın da benzer sorunlar yaşadığını gözyaşları içinde anlatıyor. Bankalara sponsorluk dosyası gönderdiklerini söyleyen Kerimoğlu, son olarak tüm sinemaseverleri Beyoğlu Sineması’na sahip çıkmaya çağırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics