13 Nisan 2009 Pazartesi

Çocukların Gözünden Mizahla İstanbul Sorunları

Yaratıcı Çocuklar Derneği ile KarikatürcülerDerneği işbirliğinde gerçekleştirilen okullar arası "İstanbul" konulu karikatüryarışması sonuçlandı.
Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, "çocuklara ve gençlere karikatürve mizah sevgisi aşılamak, yetenekli çocukları çizim konusunda yüreklendirmek vekarikatürü yaygınlaştırmak" amacıyla düzenlenen ve atölye çalışmaları iledesteklenen yarışmaya Türkiye genelinden okullar katıldı.
Yarışmaya katılan çalışmalar, aralarında Raşit Yakalı, İbrahim Tapa, OğuzGüler`in yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonucunda seçilerek üç kategorideödül ve mansiyon alanlar belirlendi.
İlköğretim 4-5. sınıf grubunda birincilik ödülüne Özel Bahçeşehir İlköğretimOkulundan Zeynep Mercan, ikincilik ödülüne MEF Okulları`ndan Sarp Giray,üçüncülük ödülüne Özel Bahçeşehir İlköğretim Okulundan Gülen Bayraktar değergörüldü.
İlköğretim 6-8. sınıf grubunda birincilik ödülüne MEF Okulları`ndan DefneÖzözer, ikincilik ödülüne TED Samsun İlköğretim Okulu`ndan Ahsen Çilek veüçüncülük Ödülüne ise TEGV-Sema-Aydın Doğan Eğitim Parkı`ndan İlke Ekbul layıkgörüldü.
Lise grubunda birincilik ödülünü VKV Koç Özel Lisesi`nden Doruk Bilek,ikincilik ödülünü Özel Bahçeşehir Lisesi`nden Murat Boncuk ve üçüncülük ödülünüÖzel Bahçeşehir Lisesi`nden Ulaş Dinç kazandı.
Dereceye girenlere ödülleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür veMizah Müzesi`nde törenle verildi.
Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan karikatürler ise 15 Nisan 2009`akadar Karikatür ve Mizah Müzesi`nde görülebilecek. Çalışmalar daha sonra 1 yılboyunca gezici sergi olarak çeşitli okullarda sergilenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics