13 Nisan 2009 Pazartesi

Rock'n Dark'ta finale doğru

Efes Dark tarafından bu yıl 3'üncü kez düzenlenen Rock’n Dark Express Rock Müzik Yarışması, 9 Mayıs akşamı garajistanbul’da muhteşem bir final konseri ile son buluyor. 8 bölgede yapılan elemeler sonunda finale kalan 3 grubun yarışacağı bu büyük gecenin sonunda, New Model Army fırtınası esecek.
Rock’n Dark Express Rock Müzik Yarışması finali, 29 yıllık kariyeriyle İngiltere’nin en kült punk-rock gruplarından olan New Model Army ile gerçekleşecek.
Rock müzik severlerin heyecanla beklediği bu gecede ilk 3’e kalan finalistler Türkiye’nin yeni rock yıldızı olmak için yarışacak.
Ocak ayından bu yana Ankara, Trabzon, Eskişehir, İzmir, Antalya, Çanakkale, İstanbul ve Adana’da yapılan bölge elemeleri sonunda büyük finale katılmaya 3 grup hak kazandı.
Bu 3 gruptan birinci olacak grup dijital single ve klip yapma hakkı yanında hazırlanacak klibi MTV’de yayınlama imkanı da bulacak. İkinci olan grup enstrüman seti, üçüncü olan grup katıldığı şehirde bir sene ücretsiz stüdyo kullanım imkanı sahibi olacak.
Rock’n Dark Express Rock Müzik Yarışması boyunca genç müzisyenlerin heyecan dolu mücadelesi Hayko Cepkin, Seksendört, Gece Yolcuları, Yüksek Sadakat gibi Türkiye’nin önemli rock sanatçı ve gruplarının verdikleri konserler ile renklendi.
New Model Army hakkında
Kült hayranları için New Model Army (NMA) Britanya'dan çıkan en iyi post-punk ekibi. Yorkshire'ın Bradford kasabasında solist/gitarist Justin Sullivan önderliğinde 1980 yılında kuruldu.
Punk'ın verdiği cesaret, ihtiraslı politik marşlar ile birleştiren NMA, post-punk sınırlarında dolaşan diğer gruplardan çok farklı bir çizgi çizdi. Akustik gitar, viyolin ve mızıka ile ürettikleri folk-rock müzikleri sayesinde çıkışları sert ve kusursuzdu. Kariyerleri boyunca Britanya'daki işçi sınıfının modern sadık sesleri oldular. NMA, entellektüel köklerine uygun olarak ismini, 1600 yıllarının ortasında Britanya Krallığını geçici bir Süre deviren Oliver Cromwell'in, hiyerarşisi sosyal sınıftan öte kabiliyete dayalı olduğu anti-kralcı ordusundan almış.
NMA konsepti, Justin Sullivan ve yazar Joolz Denby'nin sürekli buluştukları toplantılar sırasında oluşturulmuş. 1984 yılında çıkan ilk albümleri Vengeance albümünde yer alan savaş karşıtı ‘Spirit of the Falklands’, ‘Small Town England’ ve NMA'nin perspektifini belirleyen 'Vengeance' parçaları oldukça dikkat çekti. İngiltere'nin Amerika ile olan ilişkilerini eleştirdikleri "51st State," 45'liği Avrupa'da bir hit oldu ve sonra gelen 'Poison Street'in dans remix'i grubunun İngiltere'deki kült hayran kitlesini büyüttü.
1989'da çıkan Thunder and Consolation albümü halen NMA'nin şimdiye kadar ürettiği en iyi albüm olarak bilinmektedir. Özellikle viyolanist Ed Alleyne-Johnson'ın bu albümde NMA'nin folk-rock konseptine olan katkısı tartışılmazdır. Bu albümden çıkan "Stupid Questions" ve "Vagabonds" parçaları ise NMA'nin istiklal marşı olarak bilinir. 1998 yılında NMA karşımıza Eagle şirketinden çıkarttıkları Strange Brotherhood albümü ile çıktılar. Folk-rock kalıbından uzaklaşmaya çalışan grup gittikçe daha stilize punk-rock bir konsepte bürünmeye başladı.
Rakamlarla Rock’n Dark Express
Rock’n Dark Express’te bugüne kadar 39 ünlü, 81 yarışmacı grup sahne aldı.
Rock’n Dark Express 40.000 km üzerinde yol yaptı.
Rock’n Dark Express konser serisinin tren yolculuklarına 700’ün üzerinde kişi katıldı, bugüne kadar konserleri 13.500’in üzerinde kişi izledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics