16 Nisan 2009 Perşembe

Yalvaç Ural’dan oyuncak sergisi

Yalvaç Ural’ın oyuncak koleksiyonu Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda 14 Haziran’a kadar sergilenecek. Bu sergiyi ziyaret edenler, oyuncakların öyküsünü ‘Çocukların Yalvaç Abisi’nden dinleme şansına sahip olacak
Çocuk edebiyatının usta kalemi, gazeteci Yalvaç Ural’ın, oyuncak koleksiyonu Rahmi M. Koç Müzesi’ndeki Fenerbahçe Vapuru’nda ziyarete açıldı. Birçok davetlinin katıldığı koteyl sonrası Halit Kıvanç, Müjdat Gezen ve Hasan Kaçan’la birlikte kurdele kesen Ural, misafirlerine sergisini gezdirdi.
Özel bir seçki
Ural’ın koleksiyonundan özel bir seçkiyi meraklılarına sunan “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi’ 14 Haziran’a kadar gezilebilecek.
Yerli oyuncaklardan Alman, Çin, Japon, Amerikan oyuncaklarına, Fransız arabalarından İspanya’da üretilen replika oyuncaklara, demir döküm ve kurşun oyuncaklardan tahta oyuncaklar ve çizgi roman karakterlerine kadar uzanan dopdolu koleksiyon orijinal ve özel parçalarıyla “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi”nde yer alıyor.
İmza günleri yapacak
Koleksiyonun diğer önemli özelliği de Türkiye’de toplanmış olan oyuncakların Türkiye’nin tarihi ve kültürel gelişimini yansıtıyor olması. Sergi süresince Yalvaç Ural “oyuncak, kitap ve çocuk” konusunda ziyaretçilerle söyleşecek, imza günleri yapacak ve çocuklara oyuncaklarının öyküsünü anlatacak.

Ertuğrul Duru, Müjdat Gezen, Halit Kıvanç ve Hasan Kaçan Yalvaç Ural’la birlikte kurdeleyi kesti. Konuklar daha sonra sergiyi gezip oyuncakları yakından inceledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics