13 Nisan 2009 Pazartesi

Sıfır noktasından senfoni çağrısı

Türkiye'nin Suriye'ye sıfır noktası olan Mardin'in Nusaybin ilçesindeki İngilizce öğretmeni, derste Mozart dinleyen öğrencilerinden gelen olumlu tepki üzerine, mektupla İzmir Devlet Senfoni Orkestrasını (İZDSO), ilçede konser vermeye davet etti.
Nusaybin Yıldırım İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Göksel Erdoğan, 7. sınıf öğrencilerine Mozart'ı tanıyıp tanımadıklarını sordu. Öğrencilerinden yanıt alamayan Erdoğan, sınıfta Mozart'ın eserlerini dinletti.
Öğrencilerin etkilendiğini gözlemleyen Erdoğan, bunun üzerine İZDSO Müdürü Kenan Gökkaya'ya mektup göndererek, ilçede 500 kişilik bir salon olduğunu belirtti ve orkestrayı ilçeye davet etti.
Erdoğan, İZDSO'dan kısa süre içinde gelen olumlu yanıtın kendilerini çok heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini belirterek, Gökkaya'nın ''en kısa sürede birlikte neticeye ulaşacağız'' ifadelerinin ardından, hazırlıklara başladıklarını kaydetti.
GAP kapsamındaki illerin proje odaklı Sosyal Destekleme Programına (SODES) bu konuda proje sunacaklarını ifade eden Erdoğan, projenin kabul edilmesi durumunda, İZDSO'nun gelişi için gerekli kaynağı temin etmiş olacaklarını söyledi.
BEN DE GİTTİĞİM KONSERDEN ÇOK ETKİLENMİŞTİM
Aslen İzmirli olduğunu belirten Erdoğan, lise yıllarında birkaç kez İZDSO'nun konserine gittiğini ve çok etkilendiğini, bu konserlerin ardından çok sesli müziğe olan ilgisinin artığını anlatarak, İZDSO'nun köylerde verdiği konserlere yönelik haberler üzerine daveti bu kuruluşa yaptığını kaydetti.
Erdoğan, ''Kısa sürede gelen olumlu yanıt, yanılmadığımı gösterdi'' dedi.
Mozart'ın ressam olduğunu, hala yaşadığını söyleyen öğrencilerin, hakkında hiçbir şey bilmedikleri bestecinin eserlerinden etkilendiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
''Detaylı proje sunumu aşamasına geçtik. Okul yöneticilerimiz, ilçe milli eğitim müdürümüz çok heyecanlandı. İlçemizde yeni açılan 500 kişilik salonumuz var. Öğrenciler için bir ilk adım olsun, farklı bir etkinlik izlesinler istiyorum. Hepsi olmasa da en azından birkaç öğrenci için o konser yeni kapılar açacaktır. İZDSO'yu ilçemizde birkaç gün ağırlayabilirsek, ilçedeki farklı okullardan öğrencilerin etkinliklere katılımını sağlayabileceğiz. Konser tarihi kesinlik kazanınca öğrencilerime söyleyeceğim, hayal kırıklığına uğramalarını istemiyorum.''
SIFIR NOKTASINDAN ÇAĞRI
Nusaybin Yıldırım İlköğretim Okulu Müdürü Şeyhmus İlhan da, ''Suriye sınırına sıfır noktasında bulunan okulun, 1579 öğrencisi adına bir eğitimci olarak büyük heyecan duyduğunu'' söyledi.
SODES kapsamında sunacakları projenin kabul olması durumunda işlerin kolaylaşacağını, gerçekleşmezse de başka yollar deneyerek İZDSO'nun bir şekilde Nusaybin'e gelmesini sağlayacaklarını söyleyen İlhan, ''Böyle bir yerleşim yerinde yaşıyorsanız, bu tür bir aktivitenin ilçede ne kadar heyecan yaratacağını tahmin bile edemezsiniz'' diye konuştu.
GÖKKAYA: ''MUTLAKA GİDECEĞİZ''
İZDSO'nun yıllardır ''müziği vatandaşla buluşturma'' yaklaşımıyla öğrencilere, çocuklara, gençlere yönelik özel konserler düzenlediğini, köylerde traktör üzerinde konser verdiğini söyleyen İZDSO Müdürü Kenan Gökkaya ise yaz programına Nusaybin'i dahil etmek için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
Gökkaya, ''Bizi çok duygulandıran bir davet, mutlaka Nusaybin'e gideceğiz'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics