13 Nisan 2009 Pazartesi

“Kara Köpekler Havlarken” Ulusal Yarışma’nın en genç filmi!

T.C Kültür Bakanlığı Destekli “Kara Köpekler Havlarken” Türkiye’deki ilk gösterimini 16 Nisan 2009 Emek Sineması, 21.30 ‘da, 28.Uluslararası İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma kapsamında yapıyor.
Goygoy, Zilzal, Umut ve Araf adlı ödüllü kısa filmleriyle tanınan genç yönetmen Mehmet Bahadır Er ile Ukraynalı yönetmen Maryna Gorbach’ın birlikte kurgusunu da üstlenip yönettikleri ilk uzun metrajlı filmleri, izleyiciyle ilk kez 2009 Ocak ayında Rotterdam Film Festivali’nde buluştu.
Mehmet Bahadır Er, on beş yıl boyunca bir parçası olarak yaşadığı mahalleyi; şehir göçebeliği, güvenlik, rant, tutunamama ve yaşam mücadelesi kavramlarını iki varoş delikanlısı, Selim ve Çaça’nın, şehrin kıdemli çakalları arasından sıyrılıp yırtma ve sınıf atlama mücadelesi üzerinden hareketli, huzursuz, gerçekçi bir tarzla irdeliyor. .
Yaş ortalaması 30′un altında olan bir ekiple tamamı İstanbul’da çekilen filmde: Cemal Toktaş,Volga Sorgu,Erkan Can,Ayfer Dönmez,Murat Daltaban, Mehmet Usta,Ergun Kuyucu,Taylan Ertuğrul,Muhammed Cangören… ve Çeliktepe-Gültepe-Seyrantepe halkı oynuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics