14 Nisan 2009 Salı

TÜRKÇE TİYATRO YAPAN ÜLKELER FESTİVALİ BAŞLADI

Konya Devlet Tiyatrosu'nun (KDT) bu yıl ikincisini düzenlediği 'Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali' kortej yürüyüşüyle başladı.
Türkiye, Azerbaycan, Makedonya, Kırgızistan, Kosova, Kazakistan, Tataristan, Başkurdistan, Gagavuz, KKTC ve Bulgaristan'ın katılımıyla 14-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin açılışı, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.
Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel Çuhadaroğlu, yaptığı konuşmada, çok güzel bir gün yaşadıklarını söyledi. Geçen yıl bu festivale 6 ülkenin katıldığı festivale bu yıl Türkiye dışında, 10 ülkenin iştirak edeceğini ifade eden Çuhadaroğlu, ''Konya'da 10 gün boyunca kültürleri kaynaştıracağız. Tüm şehir halkının da etkinliklerde bizimle birlikte olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Daha sonra festivale katılan ülkelerin tiyatro topluluklarınca oluşturulan kortej, Konya Valiliğine kadar yürüdü. Festival, bu akşam düzenlenecek açılış töreninin ardından Kırgızistan ekibinin sunacağı 'Gül Sarat' isimli oyunla sürecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics