14 Nisan 2009 Salı

Türk gibi başladı Alman gibi bitirdi!

Genç yönetmen Murat Şeker'in, 'Almancı' Türkler'in başarısını anlattığı 'Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir' adlı belgeseli, İstanbul Film Festivali'nde gösterilecek.
Yönetmenlik hayatına 2005 yılında çektiği 'Almanya Rüyası' adlı belgeselle başlayan ve ardından 'Aşk Tutulması'nın da içinde yer aldığı üç uzun metraj filme imza atan Murat Şeker, belgeselciliğe geri döndü. "Belgesel benim için dinlendirici ve besleyici bir şey. Bana antrenman gibi geliyor" diyen Şeker, son olarak Almanya'da çektiği 'Türk Gibi Başla, Alman Gibi Bitir' adlı belgesele imza attı. İlk gösterimi, 16 Nisan'da İstanbul Film Festivali'nde gerçekleştirilecek olan 'Türk Gibi Başla, Alman Gibi Bitir', çok kültürlülüğün dezavantaj değil, tersine bir avantaj olduğunu anlatıyor.
İki haftada çekildi
Yapımcılığını Hülya Duyar ve Ünsal Meşeci'nin yaptığı belgesel, MPOOL Production tarafından gerçekleştirildi. Belgesel, son yıllarda isimlerini sıkça duyduğumuz 'Almancı' sanatçıların başarılarını anlatıyor. Köln, Düsseldorf ve Berlin kentlerinde gerçekleştirilen ve iki haftada çekilen belgeselde; Almanya'da kültür ve sanat platformunda öne çıkan Türkiye kökenlilerin hikayesi konu ediniliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics