14 Nisan 2009 Salı

Klasik müziğin devleri geliyor

5 - 30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek İstanbul Müzik Festivali, 37. yılında, 18 konserle son derece zengin bir program vaat ediyor
5 - 30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek İstanbul Müzik Festivali’nün programı, dün İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak’ın katıldığı bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Hamedi’nin “Küresel daralma ortamında, Borusan müziğe verdiği desteğini ödün vermeden sürdürüyor” açıklaması üzerine, Görgün Taner de “2009 krizi bizi tam ortasından vurdu, ama yine de güçlü bir programla sanatseverlerle buluşacağız” derken çok haklıydı.
Çünkü, toplantıda Oymak’ın açıkladığı program klasik müziğin yıldız isimlerini içeriyor: Dünyaca ünlü keman sanatçısı Anne-Sophie Mutter, 19 Haziran’da çellist Lynn Harrell ve piyanist Sir Andre Previn gibi efsane isimlerle birlikte, Aya İrini’de muhteşem bir konser verecek.
Opera dünyasının süper starlarından biri kabul edilen, günümüzün en yetenekli tenorlarından Rolando Villazon ise, Borusan Filarmoni’nin eşliğinde 29 Haziran’da yine Aya İrini’de sahne alacak.
Suna Kan konseri
Festivalin bir diğer kaçırılmayacak performansı ise kapanış konseri: 30 Haziran günü Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda La Scala Filarmoni Orkestrası, ünlü şef ve piyanist Daniel Barenboim yönetiminde konser verecek.
Diğer çarpıcı etkinlikler arasında, keman sanatçısı Suna Kan, çellist Alexander Rudin ve piyanist Nikolai Lugansky’nin konseri; soprano Yelda Kodallı’nın resitali; The English Concert eşliğindeki soprano Elizabeth Watts’ın konseri sayılabilir. Festivalin Onur Ödülü Ayhan Baran’a, Yaşamboyu Başarı Ödülü ise Daniel Barenboim’e sunulacak.
Taner’in yaptığı açıklamaya göre bu seneki Festival bütçesi 2 milyon Euro: Bunun yüzde 60’ı özel sponsorlar, yüzde 15’i bilet geliri, yüzde 10’u Kültür Bakanlığı ve yüzde 5’i İstanbul 2010 Ajansı desteğiyle karşılanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics