13 Nisan 2009 Pazartesi

Her Çocuk Bir Sinemadır

"Her Çocuk Bir Sinemadır" festivali, hayatında hiç sinemaya gitmemiş 5 bin çocuğu sinemayla buluşturacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla gerçekleştirilen festivalin açılış töreni Armada Sinemalarında yapıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada yaptığı konuşmada, bu etkinlikte çocuklarla buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Uzun zamandır bu kadar keyifli bir toplantıya katılmamıştım" dedi.
Günay, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, bu bayram öncesi her gün bin çocuk olmak üzere bir hafta içinde 5 bin çocuğu sinemayla buluşturacaklarını kaydetti.
Çocuk sunucuların performanslarını çok beğenen Günay, "Ne kadar büyük yetenekler olduğunu gördük. Türkiye'nin geleceğine güvenimiz konusundaki inancımız arttı" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Günay'a katkılarından dolayı plaket sunuldu.
Festivalin açılışına katılan sinema sanatçısı Fadik Sevin Atasoy ile Murat Han'a da plaket verildi. Atasoy, duygularını "Karşımda geleceğin sinemacıları, yapımcıları, oyuncuları ve yönetmenleri oturuyor", Han da "Burada sizleri görmek bize büyük sorumluluk getiriyor, daha iyi işler yapmalıyız" sözleriyle dile getirdi.
Festival, 18 Nisan'a kadar sürecek. Festival kapsamında Ankara'daki 35 ilköğretim okulundan 5 bin öğrenciye film gösterilecek.
Günay, yarışma dönüşünde Okurer için büyük bir tören düzenleyeceklerini belirterek, "Hangi dereceyi alırsan al, önemli olan 'ben yaptım' diyebilmek, sonuçlar değil, senin iç duygun bizi ilgilendiriyor. O duygularla dönün biz her şeyi alkışlarız, mutlaka çok iyi olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics