12 Mayıs 2009 Salı

Woody Allen operaya da el attı

Los Angeles’ta Giacomo Puccini’nin ünlü operası Gianni Schicchi‘yi sahneleme teklifini kabul eden Woody Allen’ın kafası oldukça karışık, çünkü bir operayı nasıl yöneteciğini bilmediğini söylüyor. Konu hakkında “Bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum...” diyen Woody Allen böylece opera sanatına da el atmış oldu
Operaseverlerin özellikle sopranolar için yazılmış O Mio Babbino Caro isimli aryayla tanıdığı Gianni Schicchi operası, İtalya’nın Spoleto kentinde düzenlenecek The Worlds festivalinin açılışında sahnelenecek. Organizatörler, yılda bir düzenlenen ve temelleri İtalyan besteci Gian Carlo Menotti tarafından atılan müzik, dans ve sanat festivalinin 26 haziranda başlayacağını söylüyorlar. Festivale katılanlar ibrettosu Dante’nin İlahi Komedya adlı eserinden Giovacchino Forzano tarafından uyarlanan, Gianni Schicchi operasını, Woody Allen’ın yorumuyla izleme şansına sahip olacaklar. Gianni Schicchi operası genel anlamda Dante’nin İlahi Komedyası’nda yer verdiği Inferno karakteri üzerine kurulu.
Festival kapsamında, Samuel Beckett’ın Krapp’s Last Tape adlı oyunu da Robert Wilson’ın oyunculuğu ve direktörlüğünde sahnelenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics