12 Mayıs 2009 Salı

Kadın Yönetmen Bargur'dan İki Belgesel

12. Uçan Süpürge Film Festivali, İki Filmiyle Festivale Katılan İsrailli Kadın Yönetmen Ayelet Bargur'u Konuk Etti. Genç Yönetmen Ayelet Bargur'un Festivalde İki Belgeseli Gösterildi.
12. Uçan Süpürge Film Festivali, iki filmiyle festivale katılan İsrailli Kadın Yönetmen Ayelet Bargur’u konuk etti. Genç yönetmen Ayelet Bargur’un festivalde iki belgeseli gösterildi.
’Ağustos Caddesi’ndeki Ev’ filminde yönetmen Berlin’de yaşamış olan kendi büyükbabasının halasını konu almış. 1930’larda yaşanan Yahudi soykırımı sırasında 100’den fazla çocuğu soykırımdan kurtaran Beate Berger’in azim ve sabırla örülmüş hikayesi belgeselin konusunu oluşturuyor. Dört yıllık bir çalışmanın ürünü olan belgesel 2007 yılında tamamlanmış. Filmin anlatıcıları o yıllarda 5-10 yaşlarındaki bakımevinde yetişen çocuklar. Belgeselin ana teması, şimdilerde 85-90 yaşına gelip sağ olanların anlattıkları... Son derece akıcı bir şekilde ele alınan belgesel, olayların yaşandığı mekanda çekilmiş.
Yönetmen’in ikinci filmi "Niyetlerin Ardında" ise, yakınlarını savaşta kaybeden İsrailli ve Filistinli ailelerin kurduğu Barış için Uzlaşma grubunu ve onların barışa yaklaşma niyetlerini anlatıyor.
Yönetmen Ayelet Bargur, 1969 yılında doğdu. 1996 yılında Tel Aviv’de 4 yıl süren film yönetmenliği eğitimi aldı. Şimdiye kadar 10 film çeken Bargur’un "A good place to be" adlı kısa filmi 1997 yılında Cannes Film Festivali’nde seçkiye girdi. Yönetmen her zaman kendi istediği, kurguladığı filmleri çekmekten hoşlandığını, sipariş film yapmadığını vurguluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics