6 Mayıs 2009 Çarşamba

Genç Türk cazcılardan uluslararası başarı

Genç cazcılar Ercüment Orkut ve İpek Dinç, Estonya'nın başkenti Tallin'de düzenlenen uluslararası yarışmada ikincilik ve üçüncülük elde etti.
Nömme Caz Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Genç Caz Vokalistleri ve Enstrümantalistleri Yarışması'nda (Jazz Artist 2009) caz gitaristi ve ''Nardis Jazz Club'' yöneticisi Önder Foçan da jüri üyeliği yaptı. Türkiye'yi caz vokalisti İpek Dinç ve caz piyanisti Ercüment Orkut'un temsil ettiği yarışmaya, Türkiye'nin yanı sıra Estonya, Finlandiya, Litvanya, Letonya, Norveç ve Romanya'dan genç caz sanatçıları katıldı.
İlk gün yarışları sonunda finale kalan piyanist Ercüment Orkut, finaller sonunda ikinci, vokalist İpek Dinç ise üçüncü oldu. Seyirciler arasında yapılan oylamada ise Ercüment Orkut, ''en beğenilen sanatçı'' seçildi. Yarışmada birinciliği, piyanoda Norveçli Eyolf Dale, vokal dalında Eston Tuuli Taul aldı.
Yarışma sonunda düzenlenen gecede ise ünlü gitarist Önder Foçan, piyanist Ercüment Orkut ve vokalist İpek Dinç, performanslarıyla büyük alkış topladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics