8 Mayıs 2009 Cuma

Napolyon romantik bir yazarmış

Fransız General Napolyon Bonapart, yaşadığı bir aşktan ilham alıp, romantik bir roman yazmış. Roman, sevgilisini kaybeden bir askerin dramını anlatıyor
Tarihteki en büyük askeri liderlerden biri olarak tanınan Fransız General Napolyon Bonapart’ın bilinmeyen bir yönü ortaya çıktı. Napolyon’un romantik bir roman yazdığı belirlendi. Roman, İngilizce olarak basılacak.
26 yaşında yazmış
Napolyon Bonapart’ın ölümünden sonra, eşyalarının arasından bazı sayfaları eksik, el yazması bir roman çıktı. Yıllarca süren çalışmaların ardından da, kimi müzayedeye çıkan, kimi hatıra olarak dağıtılan tüm parçalar bir araya getirildi.
Napolyon’un henüz 26 yaşındayken yazdığı “Clisson ve Eugènie” adlı roman, âşık olan, sevgilisini kaybeden ve savaş alanında kahramanca ölen genç bir askerin dramını anlatıyor. Eserin ilham kaynağı ise, Napolyon’un genç bir askerken âşık olduğu Bernardine Eugènie Dèsirèe Clary adlı kadın. Kaynaklara göre, Clary’nin kız kardeşi, Napolyon’un erkek kardeşi Joseph ile evliydi. Geçen yıl Fransızca olarak yayımlanan kitabın İngilizce versiyonu, ekim ayında raflarda yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics