3 Mayıs 2009 Pazar

''Hüzzam''a Sürekli Başarı Ödülü

Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneğince (OYÇED), ilk kez 1984-1985 sezonunda oynanan ve aralıklarla yaklaşık 25 yıl sahnede kalan ''Hüzzam'' adlı oyunuyla Devlet Tiyatrolarına ''Sürekli Başarı Ödülü'' verdi.
Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın rejisiyle ilk kez sahnelenen ve aralıklarla bugüne kadar devam eden tek kişilik ''Hüzzam'' oyununun bugünkü temsili öncesinde, Oda Tiyatrosu'nda tören düzenlendi.
OYÇED Başkanı Prof. Dr. Hasan Erkek, sahnede yaptığı konuşmada henüz genç olan derneklerinin 20 yılı aşkın bir süredir oynanmakta olan tiyatro oyunlarını desteklemek için böyle bir ödül verdiğini belirtti.
Erkek, isabetli projeleri devam ettirenlerin de yönetimler olduğunu vurgulayarak, ödülü Devlet Tiyatroları'na verdiklerini kaydetti.
Erkek, konuşmasının ardından ödülü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'e sundu.
Bilgin de yazarlara ve derneğe teşekkür ettiği konuşmasında ödülün asıl sahibinin oyunun yazarı, yönetmeni ve oyunu uzun süredir sahneleyen Maral Üner olduğunu söyledi.
Ödül töreninin ardından, Maral Üner'in bir eski İstanbul paşasının torunu olan Mahpeyker'i canlandırdığı ''Hüzzam'' sahnelendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics