8 Mayıs 2009 Cuma

"Sores & Şirin" kısa filmine ödül

Senaryosunu Hamburg kentinde yaşayan senarist Serkal Kuş'un yazdığı "Sores&Şirin" adlı kısa metrajlı film, uyum konusunda verilen CIVIS Avrupa Medya Ödülü'nü aldı. Berlin'de Alman federal meclisine ait Paul-Löbe-Haus adlı binada düzenlenen ödül töreninde "Sores&Şirin" adlı film, "Avrupa Gençlik Medya Ödülü"nü aldı.
Ödül törenine filmin yapımcılarıyla birlikte katılan Kuş, ödülü Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'den aldı. Ödülü veren jürinin başkanlığını film yapımcısı Buket Alakuş yaptı.
akan Böhmer, burada yaptığı konuşmada, filmde de olduğu gibi Almanya'da doğup büyüyen göçmen kökenli gençlerin belirli bir zaman sonra ülkede kalıp kalmayacakları konusunda kendilerinin karar vereceklerini, ülkede kalmak isteyen tüm göçmen kökenli gençlere kapılarının her zaman açık olduğunu ve bunu teşvik edeceklerini söyledi.
Ödül töreninde konuşan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Mechtild Rothe, uyum ve kültürel çeşitliliğin Avrupa Parlamentosu için büyük öneme sahip olduğunu, çünkü AP'nin farklı ülkelerden gelen milletvekillerinden oluştuğunu belirterek, bu nedenle uyumu ve kültürel çeşitliliği teşvik eden CIVIS Avrupa Medya Ödülü'nü tümüyle desteklediklerini söyledi.
Kuş, ödül töreninden sonra Türk gazetecilerine yaptığı açıklamada, 3 yıldır Hamburg'da bağımsız senarist olarak çalıştığını ifade ederek, ödülü almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
Almanya'da 1976 yılında doğduğunu ve burada büyüdüğünü kaydeden Kuş, ailesinin ise Tunceli'den geldiğini sözlerine ekledi.
"Sores&Şirin" filminde, ailelerini Irak savaşı sırasında kaybeden iki Kürt kardeşin tıbbi bakım için Almanya'ya getirilişleri ve Şirin'in daha sonra Irak'a dönmek istememesi etkileyici bir şekilde anlatılıyor.
Toplam 7 farklı kategoride verilen ödüllere, tanınmış oyuncu Mehmet Kurtuluş'un komiser Cenk Batu'yu canlandırdığı "Tatort" adlı polisiye dizi de "Alman Televizyon Ödülü - Eğlence" kategorisinde finale kalmıştı.
Ödül töreninden sonra Bakan Böhmer tarafından davetlilere akşam yemeği verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics