4 Mayıs 2009 Pazartesi

Moskova’nın yüz güldüren festivali

Rusya'nın başkenti Moskova'da açılan 8. Uluslararası Çizgi Roman Festivali "KomMissia" dünyanın en iyi mizah, karikatür ve animasyon sanatçılarını biraraya getirdi
Sinema, resim ve edebiyat kolajı
Tek resim ve tek kağıda sığmayan hikayeleri karikatürler zinciri halinde bir film haline getiren mizah sanatçıları, eserlerinde edebiyat, resim ve sinemacılığı harmanladılar.
Bu yılki KomMissia'yı "Festivaller Festivali" olarak ilan eden organizatörler, Moskova'nın farklı semtlerindeki kültür merkezlerinde gösterime sunulan eserlerle başkentli sanatseverlere sürpriz yaptı.
Türkiye temsilcisi Penguen
30 Nisan'da görkemli bir açılışla kapılarını katılımcı ve ziyaretçilerine açan ve 18 mayısa kadar devam edecek olan festivalde Türkiye'yi temsil eden Penguen dergisinin, tanıtımını 7 mayısta yapacağı açıklandı.
Festivalde, Fransa, İtalya, İspanya, ABD, Finlandiya, İsviçre, Türkiye, Şili, Çin ve Alman sanatçıların eserlerinin sergilendiği M'ARS galerisi ise ziyaretçi akınına uğradı. Ayrıca, mizah dergileri ve bazı eserlerin satışa sunulduğu festival çerçevesinde ziyaretçiler için düzenlenen çeşitli masa oyunları da çok büyük ilgi çekti. Mizah temalı bu interaktif uygulamaların her yıl tekrarlanması yönündeki taleplerini dile getirdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics