4 Mayıs 2009 Pazartesi

Liseli yazarlar 25. Genç Günler’de seyircisiyle buluşuyor

Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun “Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi” kapsamında liseli gençlere yönelik düzenlediği oyun yazarlığı atölyelerinde yazılan kısa oyunlar seyirciyle buluşuyor!
Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun “Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi” kapsamında liseli gençlere yönelik düzenlediği oyun yazarlığı atölyelerinde yazılan kısa oyunlar; 16 Mayıs 2009, Cumartesi günü saat 15:00′te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT) Ümraniye Sahnesi’nde, İBBŞT’nin düzenlediği “25. Genç Günler”de seyirciyle buluşuyor!
“Ve Diğer Şeyler Topluluğu”; “Yeni Metin Yeni Tiyatro” projesi kapsamında yaptığı çalışmalar içinde liseli gençlere yönelik oyun yazarlığı atölyesi de düzenliyor. Atölye; her gün televizyonda aynı şeyleri izlemekten sıkılan, sınav kaygısından bunalan, hayatına bir değişiklik getirmek isteyen, deneyimlerini ve güncel meselelere karşı tepkilerini dillendirmek isteyen liseli gençleri yazmaya teşvik ediyor. Liseli genç yazarları, yazdıkları metinleri sahnede izleme imkanını da bulacağı heyecanlı günler bekliyor.
Oyun yazarı, dramaturg ve İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünden akademisyenlerin, lise öğrencileriyle, oyun yazımı üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları atölye çalışmalarında yazılacak oyunların ana temasını, gençlerin yaşadıkları sorunlar ve edindikleri deneyimler oluşturuyor.
Düşündüklerini ve hissettiklerini kâğıda dökmek isteyen liseli gençler; kendilerini tanıtan bir yazıyı, iletişim bilgileriyle birlikte yenimetinyenitiyatro@gmail.com adresine yollayarak başvurabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics