6 Mayıs 2009 Çarşamba

“Kara Köpekler Havlarken” 35. Seattle International Film Festival’inde!

2008 seçkisinden 7 Oscar adayı çıkartan Amerika’nın en önemli festivallerinden 35. Seattle International Film Festival’inde” Contemporary World Cinema” bölümünde yarışacak olan T.C Kültür Bakanlığı Destekli “KARA KÖPEKLER HAVLARKEN” gerçekçi oyunculukları ve farklı rejisi ile dikkat çekmeye devam ediyor.
Mehmet Bahadır Er, on beş yıl boyunca bir parçası olarak yaşadığı mahalleyi; şehir göçebeliği, güvenlik,rant, tutunamama ve yaşam mücadelesi kavramlarını iki mahalle delikanlısı, Selim(Cemal Toktaş) ve Çaça’nın(Volga Sorgu), Istanbul’un kıdemli çakalları arasından sıyrılıp yırtma ve sınıf atlama mücadelesi üzerinden hareketli, huzursuz, gerçekçi bir tarzla irdeliyor. .
Ödüllü kısa filmleriyle tanınan genç yönetmenler Mehmet Bahadır Er ve Ukraynalı yönetmen Maryna Gorbach’ın birlikte kurgusunu da üstlenip yönettikleri ilk uzun metrajlı filmleri, izleyiciyle ilk kez 2009 Ocak ayında Rotterdam Film Festivali’nde buluştu.
Yaş ortalaması 30′un altında olan bir ekiple tamamı İstanbul’da çekilen filmde : Cemal Toktaş,Volga Sorgu,Erkan Can,Ayfer Dönmez,Murat Daltaban, Mehmet Usta,Ergun Kuyucu,Taylan Ertuğrul,Muhammed Cangören, Şener Savaş,Onur Dikmen… ve Çeliktepe-Gültepe-Seyrantepe halkı oynuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics