6 Mayıs 2009 Çarşamba

İstanbul yine cazın ustalarını ağırlayacak

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin (İKSV) programı dün Ortaköy’deki The Marmara Esma Sultan’da düzenlenen toplantıyla açıklandı
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen festival, 2 - 15 Temmuz arasında gerçekleşecek.
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti ile cazın birbirine çok yakıştığını düşünüyor, ana sponsor olarak 12 yıldır keyifle festivali destekliyoruz. Temmuz boyunca, İstanbul yine bir ‘caz kentine’ dönüşecek” dedi. Festivalde, pop-cazın usta yorumcusu, ozan-şarkıcı Joe Jackson, 4 Temmuz’da ilk kez İstanbul’a konuk olurken; Melody Gardot 7 Temmuz’da, ünlü bas gitaristler Stanley Clarke, Marcus Miller ve Victor Wooten ise birlikte 8 Temmuz akşamı konser verecekler.
Mehldau da geliyor
Caz severler, 10 Temmuz’da Azerbaycan’ın ünlü sesi Alim Qasimov’la Erkan Oğur ve Derya Türkan’ı bir arada dinleme fırsatı bulurken; 13 Temmuz’da piyanist Joe Sample ve vokalist Randy Crawford’ı, aynı gün başka bir konserde de gelmiş geçmiş en yaratıcı caz piyanistlerinden Brad Mehldau’yu grubuyla birlikte izleyebilecek.
14 Temmuz günü pop-caz vokalisti ve piyanist Peter Cincotti, bir diğer konserde de Latin müziğinin yetkin topluluklarından Maraca’s Otra Vision sahne alırken, ertesi gün akustik-folk akımının önemli temsilcilerinden, İzlandalı ozan-şarkıcı Emiliana Torrini konser verecek. Festivalin en önemli konserlerinden birindeyse, Festival’in Yaşamboyu Başarı Ödülü bu yıl elektronik müzik alanındaki çalışmalarıyla tanınan besteci İlhan Mimaroğlu’na veriliyor. 30’un üzerinde konsere ev sahipliği yapacak festivalin biletleri, 9 Mayıs’tan itibaren Biletix ve İKSV merkezinden satışa sunulacak. www.iksv.org/caz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics